apache

Historie

Hengstenhouderij Kuypers is gevestigd in Nederwetten (gem. Nuenen) kort bij de Oude Toren. Deze toren is een restant van de kerk van Nederwetten, die ruim 100 jaar geleden nog in gebruik was.
De hengstenhouderij bestaat 125 jaar. Vroeger waren er alleen trekpaardhengsten die te voet van dorp naar dorp gingen. In 1950 is de samenwerking tot stand gekomen met H. Kuypers uit St-Oedenrode. Vanaf dat moment werd er met de vrachtwagen naar de klanten gereden. Rond 1970 kwamen er ook rijpaardhengsten bij op het station en die maken de laatste 20 jaar voornamelijk de dienst uit. Er is nog wel steeds een trekpaardhengst voor de hobby aanwezig. In 1990 is er in Nederwetten een nieuwe stal gebouwd en vanaf dat moment is de overstap gemaakt naar KI. Vanwege zijn leeftijd is H. Kuypers er toen mee gestopt.

 

Bedrijf

Sindsdien zijn Piet en Riky Kuypers verder gegaan met de hengstenhouderij, samen met een knecht die een groot deel van de KI-werkzaamheden voor zijn rekening neemt. Zij hebben binnen het moderne bedrijf de ouderwetse waarden nog hoog in het vaandel staan. Zo reed Piet tot voor drie jaar geleden als enige met een schouw-hengstje rond maar tegenwoordig doet hij samen met een medewerker de ronde en is er een schouwhengstje bijgekomen.
Voor komend seizoen zijn er 6 dressuurhengsten beschikbaar, nl. Apache, Desperado, Asgards Ibiza, Le Formidable en Koning. Tevens is er diepvriessperma van Rousseau. Alle S.W.S-hengsten uit binnen- en buitenland zijn op het station beschikbaar. We zijn er trots op de springhengsten van fam. Van de Lageweg te mogen aanbieden.

balkonder
by DeJagerDesign
Hengstenhouderij Kuypers ©2012 All rights reserved
kop
     
Desperado
balkonder
Koning
Le Formidable